Hardlopen in het donker

Terwijl hardlopen een hobby van velen is, is het, door een druk bestaan, vaak lastig om er de juiste tijd voor te vinden. Veel hardlopers kiezen er dan ook voor in de vroegte of in de avond te gaan hardlopen. En juist in de duisternis lopen hardlopers vaak gevaar, omdat ze niet zichtbaar en ook geen zicht hebben. De zichtbaarheid voor andere weggebruikers is goed op te lossen door reflecterende kleding te dragen. Echter heeft de hardloper dan zelf nog geen goed zicht. Daarom is een goede hoofdlamp een must voor de hardloper.
Voordeel van een goede hoofdlamp is dat je de handen vrij houdt. Daarnaast is het raadzaam om de hoofdlamp naar beneden te laten schijnen waardoor u stoepranden en andere oneffenheden van het wegdek goed verlicht worden.  Het stelt je ook in staat het looppad voor je op te laten lichten. Verkeerstechnisch ben je ook veel zichtbaarder voor andere verkeersdeelnemers, waardoor de kans op ongelukken beperkt wordt.
Wat is dan een geschikte hoofdlamp? Wij van Coast Portland raden u aan om een hoofdlamp te kiezen met bijvoorbeeld de Pure Beam Focusing optiek. De schijnwerper is geweldig voor het verlichten van een groot gebied terwijl je loopt. Door simpel aan de lampkop te draaien kan je eenvoudig overschakelen naar de Spot Beam om objecten goed te belichten. Al onze hoofdlampen zijn uitgerust met een scharnierende kop, zodat het licht naar behoefte gericht kan worden.
Welke hoofdlamp u uiteindelijk ook kiest, uw veiligheid zal aanzienlijk toenemen.
Een paar aanbevolen hoofdlampen voor hardlopers zijn onder andere:
HL5 LED hoofdlamp
HL7 LED hoofdlamp 
HL7R LED hoofdlamp oplaadbaar
HL45 LED hoofdlamp