Hoe kies je de juiste bodycam?


Op welke criteria moet gelet worden bij de aanschaf van een bodycam?

Video kwaliteit:

De meeste camera’s ondersteunen 1080 / 30fps. Sommige verkopers claimen zelfs hun camera’s met 1296P. Er is echter geen significant verschil tussen deze 2 resoluties. Daarnaast is camera met sensor OV4689 (4MP) beter dan SONY 323 (2MP). Mogelijk ziet u een duidelijke 1080P-video en een slechtere video die ook een 1080P-resolutie heeft, omdat ze door verschillende sensoren worden opgenomen. In plaats van te vragen welke video resolustion, zou het beter zijn om verkopers vragen wat is de sensor en de CPU.

Prijzen:

Houd er naast de bodycam ook rekening met andere accessoires. Zoals geheugencapaciteit, externe camera, PPT-kabel, multi-dock-station en beheersoftware. U moet al deze factoren afwegen voordat u de meest geschikte bodycam kiest.

Grootte en gewicht:

Niemand is bereid om een ​​zwaar apparaat voor een hele dag te dragen. Een geschikte bodycam mag niet meer wegen dan 150 gram en de meest geschikte afmetingen zijn: 90 x 60 x 25mm.

Batterijduur:

Gebaseerd op 150 gram, zou de body-camera in staat moeten zijn om 10 uur continu op 720P te registreren. Na 300-500 cycli moet de gebruiker de batterij vervangen om de opnametijd te behouden.

Makkelijk te gebruiken:

Camera’s mogen niet meer dan 4 knoppen bevatten. Bovendien moet de opnameknop makkelijk bereikbaar en goed te bedienen zijn.

Aftersales-service:

Bij vragen moet de leverancier goed bereikbaar zijn en een correct advies kunnen geven. Hulp op afstand is de beste oplossing als u camera’s uit het buitenland koopt. Idealiter kunt u 12 maanden garantie krijgen van de koper.
Het bovenstaande is mijn advies over het kopen van een bodycamera. Wij staan uiteraard open voor nieuwe en andere suggesties.
Vragen? Neem dan contact met ons op!