MAGHistory

HET BLIJVENDE ENGAGEMENT VAN EEN MAN
Elke zaklamp gemaakt door Mag Instrument, Inc., vertegenwoordigt de blijvende inzet van één man voor de kwaliteit van het product en voor de zaak van het houden van zaklamp-industrie productie banen in Amerika.

Anthony Maglica is een voorstander van vrij ondernemerschap en in de VS gevestigde productie. Hij is de president van Mag Instrument, Inc. en de maker van de MAGLITE®-zaklantaarn, nu een icoon van klassiek Amerikaans design.

Gewapend met alleen zijn talent, zijn vastberadenheid en zijn eerbied voor hard werk, ging Tony Maglica op zoek naar de Amerikaanse droom toen hij Mag Instrument oprichtte in 1955. Toen hij een product ging ontwerpen en produceren dat een revolutie teweegbracht in een industrie, realiseerde hij zich die droom volledig. In zijn voortdurende streven naar innovatieve technologie, kwaliteitsproducten, design en de klantenservice om hen te ondersteunen, heeft Maglica een strategie gevonden die niet alleen een wereldwijde vraag creëert voor de producten van zijn eigen bedrijf, maar ook, naar hij gelooft, andere Amerikanen kan helpen. bedrijven om de wereldwijde vraag naar hun producten op te bouwen met behoud van de Amerikaanse productiebanen.

VERLICHTING VAN HET PAD NAAR SUCCES
Terwijl zijn bedrijf groeide, richtte Maglica zijn aandacht op het ontwerpen en produceren van een nieuwe en verbeterde zaklamp. Aanvankelijk bedoeld voor de openbare veiligheidssector, werd de Maglite®-zaklamp in 1979 geïntroduceerd. Politieagenten, brandweerlieden en monteurs verspreidden snel het woord over deze robuuste, betrouwbare geanodiseerde aluminium zaklamp, die de draagbare verlichtingsindustrie voor altijd zou veranderen. Toegewijd aan productinnovatie en verfijning, volgde de heer Maglica het succes van de MAGLITE®-zaklamp op met het Maglite® oplaadbare zaklampsysteem ™, een van de krachtigste oplaadbare zaklampen van zijn omvang. De Mini MAGLITE® AA-zaklamp werd gelanceerd in 1984 en een nieuwe standaard voor zaklampen voor persoonlijk formaat. Een kleinere AAA-Cell-versie van de Mini MAGLITE®-zaklamp, ideaal voor vele industriële en medische toepassingen, werd in 1987 geïntroduceerd; en de Solitaire® single AAA-Cell-zaklamp, ontworpen voor sleutelhangers en portemonnees, werd in 1988 geïntroduceerd.

Vaak aangeduid als “Een kunstwerk dat werkt”, zijn de MAGLITE®- en Mini MAGLITE®-zaklampen geëerd door het Japan Institute of Design en door het Museum for Applied Art in Duitsland. Fortune- en Money-magazines rangschikten de Mag Instrument®-producten in de top 100 van producten die “Amerika het beste maakt”. In 1996 verwees de Wall Street Journal naar de Maglite®-zaklantaarn als “de Cadillac van zaklantaarns” en citeerde toen-CEO van Apple Computer Gilbert F. Amelio omdat hij wilde dat Apple “in wezen de MAGLITE® van computers” zou zijn.

NEDERIG BEGIN
Tony Maglica werd geboren in New York tijdens de Grote Depressie en groeide op in het geboorteland Kroatië van zijn moeder. Hij was een klein kind toen zijn moeder besloot terug te keren naar Kroatië, zodat hij dicht bij haar familie kon worden opgevoed. In 1950, met het land in de ruïnes van de Tweede Wereldoorlog en communisten in controle, ontsnapte Tony terug naar Amerika. Hier ging hij op pad om zijn opleiding tot experimenteel machinist optimaal te benutten, hoewel hij geen Engels sprak. Hij leerde zichzelf een paar woorden per dag terwijl hij aan het werk was waar hij het kon vinden, en werkte voor zichzelf in wat zijn vrije uren zouden zijn. Toch was het een strijd om geld te sparen. Eindelijk slaagde hij er in om $ 125, de aanbetaling op zijn eerste draaibank, te besparen. Dus begon Tony Maglica’s zoektocht naar de American Dream: daar in zijn eenmanszaak in een garage in Los Angeles, wist hij dat zijn dagen van werken voor andere mensen achter de rug waren. Hij was eindelijk voor zichzelf bezig.

M. Maglica begon met de vervaardiging van precisiedelen voor de industrie, ruimtevaart en het leger. Hij verdiende snel een reputatie voor kwaliteit, efficiëntie en vindingrijkheid. Mag Instrument werd uiteindelijk in 1974 opgericht. Tegen die tijd had Maglica duidelijk zijn innovatieve technieken getoond om de productiekosten te verlagen en de kwaliteit te verhogen. Voortdurende verbetering is een talent dat zijn bedrijf nog steeds voorloopt op de concurrentie. M. Maglica vestigde een hands-on leiderschapsstijl, evenals een kern bedrijfsfilosofie van het combineren van superieure kwaliteit van alle Mag-producten met een onovertroffen klantenservice.

UITBREIDING EN INNOVATIE
Mag Instrument heeft zijn hoofdkantoor in Ontario, Californië sinds 1982 en heeft nu honderden werknemers in dienst en beslaat meer dan 700.000 vierkante meter aan ruimte, inclusief zijn fabriek, kantoren en hoofddistributiecentrum.

Bij Mag Instrument worden voortdurend nieuwe producten ontwikkeld, maar deze worden alleen geïntroduceerd als Maglica er persoonlijk van overtuigd is dat hun ontwerp en uitvoering voldoen aan de Mag Instrument-normen. In de tussentijd heeft hij nog genoeg andere interesses om zijn tijd in beslag te nemen, waaronder het bouwen van een milieuherstelfabriek in Zlarin, Kroatië, waar hij opgroeide. Van Maglica’s kindertijd thuis tot de geboorteplaats van zijn succes, deze patriot en zakenman blijven de voorbeelden van de zegeningen van vrij ondernemerschap.