ANSI overzicht

De ANSI FL1 “Flashlight Basic Performance” -standaard is een standaard voor zaklampen, uitgegeven door het American National Standards Institute (ANSI) en de National Electrical Manufacturers Association (NEMA). Het is de eerste zaklampstandaard met nauwkeurige definities van termen en testmethoden voor zak- en koplampmetingen en bijbehorende markeringen. De gedefinieerde testmethoden en etiketteringsregels moeten detailhandelaren en consumenten helpen de prestatiekenmerken van zak- en koplampen beter te begrijpen en te vergelijken.
Ga naar www.ansi.org voor meer informatie over ANSI.

De volgende termen zijn overgenomen van de ANSI FL1-standaard:

Helderheid
Volgens ANSI FL 1, de lichtsterkte is de totale lichtvermogen en legt de totale hoeveelheid uitgezonden licht. De lichtintensiteit omvat dus de totale lichtopbrengst van een draagbare lichtbron en wordt gegeven in lumens.

Bundel
Volgens ANSI FL 1 wordt de bundel traject gemeten in meters en geven de afstand waarop de lamp nog geeft een bruikbare hoeveelheid licht. De lichtbundel komt op deze afstand nog 0,25 lux. 0.25 Lux komen ongeveer overeen met de helderheid van een volle maan op een heldere nacht in een open veld.

Lichtduur
De lichtemitterende tijd volgens ANSI FL 1 worden de gemeten tijdperiode 30 seconden na de eerste straat lamp nieuwe batterijen aan het tijdstip waarop de helderheid bereikt 10% van zijn aanvankelijke kracht.

Maximale helderheid
De maximale lichtsterkte volgens ANSI FL 1, de maximale lichtsterkte gewoonlijk langs de centrale as van een lichtbundel of lichtbundel. Het wordt gemeten in candela en blijft onveranderd met toenemende afstand.

Schokbestendigheid
De slagsterkte volgens ANSI FL 1 geeft de mate aan waarin een lamp bestand is tegen vrije val op vaste grond. In deze test zal het product zes keer vanuit verschillende hoeken vanaf een valhoogte van minstens 1 meter de grond raken. Het mag daarna geen zichtbare scheuren vertonen en moet nog steeds volledig functioneel zijn.

Waterbestendigheid
Volgens ANSI FL 1 wordt het product in deze test met water van alle kanten bespat. Het product mag hierdoor niet worden beschadigd.

Waterdichtheid
Volgens ANSI FL 1, een product waterdicht wanneer deze tijdelijk wordt ondergedompeld in water, zonder dat beschadiging van het product.

Let op ANSI FL1 en symbolen
ANSI FL1 maakt het veel eenvoudiger en veiliger om armaturen te vergelijken en zo de juiste te vinden voor de betreffende toepassing. Of u nu een armatuur voor op het werk, een camping, een wandeling, een noodverlichting of een ander doel nodig hebt, de ANSI FL1-standaard helpt.
Dus zoek naar de ANSI FL1-symbolen als u op zoek bent naar een zaklantaarn, koplamp of lantaarn.